Monday, April 23, 2018

INDUSTRI PEMBUATAN ROTI CHINA @ BAKERY CHINA 2018 (9-12 MEI, SHANGHAI)

SHANGHAI, 23 April (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Dengan sebuah ruang pameran yang melebihi 200,000 meter persegi pada tahun ini, Bakery China 2018, yang akan diadakan pada 9 hingga 12 Mei, telah menarik lebih 2,100 pempamer dari seluruh pelusuk dunia.
 
Sebagai sebuah penunjuk penting bagi pertumbuhan mantap China di dalam pembuatan roti, Bakery China (www.bakerychina.com) telah dilancarkan 21 tahun yang lalu dan berkembang menjadi pameran terbesar dunia di wilayah ini. Sebagai penganjur bagi acara yang berprofil tinggi dan berdaya saing ini, Persatuan Industri Pembuatan Roti & Konfeksi China (CABCI) dan Bakery China Exhibitions Co., Ltd. akan mengalu-alukan lebih 140,000 pelawat profesional dari lebih 110 buah negara dan wilayah di Pusat Ekspo Antarabangsa Baharu Shanghai untuk Bakery China 2018, di mana setiap peserta akan benar-benar merasai kemakmuran dan inovasi bertenaga bagi industri pembuatan roti China.
 
Industri pembuatan roti China, yang telah menikmati satu pertumbuhan pesat sejak akhir abad lalu, mencatatkan kadar pertumbuhan purata 20% di antara tahun 2003 dan 2016 dan muncul sebagai sebuah peneraju dunia di dalam industri itu. Pada bulan-bulan akan datang, negara itu dijangka menjadi pengeluar dan pengguna produk roti yang terbesar. Menurut statistik berhubung perusahaan pembuatan roti di atas skala yang ditetapkan dari Biro Perangkaan Kebangsaan China, pada tahun 2017, pengeluaran roti dan konfeksi China (termasuk pastri/ roti, biskut, coklat, minuman beku, mi segera dan manisan) berjumlah 35.899 juta tan, dengan hasil pengoperasian utama sebanyak RMB 743.178 bilion, pada satu pertumbuhan tahun ke tahun sebanyak 8.29%.
 
Seperti yang ditunjukkan oleh CABCI, yang didasarkan kepada populasi sebanyak 1.37 bilion, penggunaan tahunan per kapita roti bagi China pada tahun 2017 adalah hanya 4.4kg. Berbanding dengan purata 10kg di Korea Selatan, lebih 20kg di Jepun dan lebih 70 hingga 80kg di Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah Barat, adalah jelas bahawa China mempunyai potensi yang besar bagi pertumbuhan dan pengembangan. Pembandaran yang pantas dan kepelbagaian pemakanan rakyat akan menjadi pemacu utama bagi pertumbuhan di dalam industri pembuatan roti di China.
 
Ikuti kami di linkedin: https://www.linkedin.com/in/bakery-china-a82966a3
 
Lihat versi sumber di businesswire.com: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51792323&lang=en
 
Hubungi
Bakery China 2018
Christine Jiang, +86-10-8219 1892
li.jiang@bakerychina.com
 
Sumber : Reed Sinopharm Exhibitions
 
Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.
 
--BERNAMA

http://mrem.bernama.com/mrembm/viewsm.php?idm=11057

No comments:

Post a Comment