Thursday, March 23, 2017

LE CORDON BLEU JEPUN LANCAR DIPLOMA MASAKAN JEPUN, MEMULAKAN PENGAMBILAN UNTUK PENGGAL MUSIM LURUH 2017

TOKYO, 21 Mac (Bernama-AsiaNet) -- Sebagai tindak balas kepada pertumbuhan pasaran antarabangsa yang meningkat dalam masakan Jepun sejak pengiktirafan UNESCO bagi 'washoku' sebagai satu warisan kebudayaan tidak ketara, Le Cordon Bleu Jepun sedang melancarkan satu program diploma masakan Jepun. Sebagai sebuah pemimpin dunia di dalam pendidikan masakan dan hospitaliti, dengan rangkaian lebih daripada 35 institusi di lebih 20 buah negara, Le Cordon Bleu telah mengambil kira lebih 120 tahun kepakaran untuk mewujudkan program baharu ini.
 
(Imej: http://prw.kyodonews.jp/opn/release/201703159946/?images)
 
Program 4 peringkat ini meliputi pelbagai jenis topik secara menyeluruh untuk menyediakan pelajar dengan pelbagai kemahiran dan pengetahuan yang berkaitan dengan masakan Jepun yang tulen. Pelajar-pelajar akan memulakan satu pengembaraan untuk mencari sebuah dunia baharu mengenai kemahiran teknikal, kaedah memasak, bahan-bahan pakar, peralatan dan pinggan mangkuk yang digunakan untuk lebih 200 resipi di dalam masakan tradisional, serantau dan moden Jepun.

http://mrem.bernama.com/mrembm/viewsm.php?idm=9870

No comments:

Post a Comment